Нови правила на ЕС гарантират по-добра защита за 120 милиона летовници

20:10, 29 юни 18 / Общество 25 292 Topnovini
1

От 1 юли пътниците, които резервират пакетни туристически ваканции, ще се възползват от по-големи права като потребители.

Ще бъдат обхванати не само традиционните пакетни туристически ваканции, новите правила ще защитят и потребителите, които резервират други форми на комбинирано пътуване, включително персонализираните пакети, при които пътуващият избира различни елементи от един-единствен пункт за продажби онлайн или офлайн. 

Новите правила също така ще въведат закрила за „свързаните пътнически услуги“, когато пътуващият закупува туристически услуги в една точка на продажба, но посредством отделни резервации или, след като е резервирал една пътническа услуга чрез един уебсайт, е приканен да резервира друга услуга на друг уебсайт.

Новите правила ще бъдат от полза за потребителите в още по-голяма степен с:

По-ясна информация за пътниците

Връщане на пари и репатриране в случай на несъстоятелност

По-ясни правила относно отговорността

По-големи права за отменяне

Настаняване в случай, че връщането не може да бъде осъществено

Съдействие на пътуващите чрез предоставяне на информация относно услугите в областта на здравеопазването и консулските услуги на изпаднали в затруднение пътници

Новите правила също така ще са от полза и за предприятията, с тях се въвеждат по-ясни правила и улесняване на трансграничните дейности; модернизираните информационни изисквания вече не се основават изключително върху туристическите брошури; намаляване на регулаторната тежест.
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 68 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.