Ще строят трети терминал на Летище София

14:45, 29 юни 18 / Политика 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще строят трети терминал на Летище София, като част от концесията на аерогарата. Това стана ясно от публикуваната стенограма от заседанието на Министерски съвет.

Построяването на трети терминал към аерогарата е част от минималните изисквания, които министърът на транспорта Ивайло Московски представи. Срокът за построяването му е до десетата година. 

"Концесионерът ще има задължения да реализира инвестиции в размер не по-малък от 600 милиона евро за срока на концесията, като до десетата година ще бъде задължен да изгради и нов пътнически терминал на Летище София", разяснил министърът.

Основен критерии е концесионното възнаграждение, което е с тежест 55%. Оценката на техническото предложение е с тежест 45% и ще съдържа план за развитие, бизнес план, план за финансиране, обща стратегия, планове и прогнози на трафика и капиталови разходи.

За да участват в концесията, кандидатите за собственици трябва да оперират поне едно международно летище с над 10 милиона превозени пътници годишно, както и да да имат опит при финансиране поне на един проект в инфраструктурния сектор, надвишаващ 400 милиона евро.

"Концесионерът ще има задължения да реализира инвестиции в размер не по-малък от 600 милиона евро за срока на концесията", заявил още Московски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама