Водно шоу завладява Кърджали

14:00, 29 юни 18 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 29 юни, започва най-големият воден фест на Балканите - атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд  в Кърджали.

Фестът ще се проведе на брега на язовир "Студен кладенец" под село Широко Поле и на "Водното огледало" срещу КАТ, под Манастир "Св. Йоан Предтеча".

Официалното откриване на атрактивното събитие ще бъде утре, 30 юни, от 19 часа, на "Водното огледало" със светлинно шоу и рок концерт. Фестът е организиран от Българската федерация по водомоторен спорт и Община Кърджали и ще продължи до 1 юли.

Кметът на града инж.Хасан Азис също ще се включи в шоуто с демонстративно управление на ховъркрафт.

"Искаме да покажем на хората алтернитивни начини за спортуване. Опитваме се да дадем изява на хората, които се занимават с тези спортове. Поканили сме съдийски екипи от Унгария, които са лицензирани от световната федерация. Ще имаме наблюдаващи от европейската и световната федерация. Ако се справим добре в това тестово състезание ще кандидастваме догодина за кръгове от първенствата на Европа и на Световния шампионат", заяви генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт Тодор Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама