Площадът пред храма “Св. Ал. Невски” става пешеходен

13:30, 29 юни 18 25 885 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от площада пред храма “Св. Ал. Невски” в София става пешеходен. Това ще се случи до края на ноември, когато приключи първият етап от обновяването на тази зона в центъра, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

На площада пред храма ще се забрани движението в участъка между улиците “11 август” и “15 ноември”. Преди това там ще се обновят тротоарите и осветлението.

Работите в зоната започват от понеделник. Това е лицето на София, в зоната се намират символите на града - храмовете “Св. Ал. Невски” и “Св. София”, паметниците на Незнайния воин, на Цар Освободител, на Васил Левски и други. Затова работата е много отговорна. Искаме да запазим духа на София и да обновим инфраструктурата”, обясни Фандъкова, цитирана от вестник "24 часа".

Тя подчерта, че за забавяне или за некачествена работа са предвидени строги санкции. Освен над половин милион лева банкова гаранция изпълнителят ще плаща по 180 000 лв. неустойка за всеки ден просрочие. 900 000 лв. пък е санкцията за некачествено изпълнение.

До края на ноември ще се ремонтират градините “Кристал” и “Св. Климент Охридски”, участъци от улиците “Московска”, “Дунав”, “15 ноември”, “Оборище”, “Париж” и бул. “В. Левски”.

В цялата зона след ремонта контейнерите за отпадъци ще влязат под земята.

Общата стойност на проекта е 21,5 млн. лв. Той се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж”.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама