Марин Льо Пен: Споразумението за миграцията изобщо не урежда проблема

13:05, 29 юни 18 / Свят 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Европейското споразумение за миграцията, постигнато тази нощ в Брюксел, не урежда изобщо проблемът с миграционната вълна", заяви лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Това споразумение изобщо не урежда проблема с миграционната вълна. Но то има едно предимство - страните имат сега правото да казват "не", а Макрон ще бъде специално отговорен за масовата имиграция във Франция", написа в Twitter Марин Льо Пен.

Същевременно допитване на социологическата агенция Одокса по поръчка на френското радио "Франс енфо" и вестник "Фигаро" показа, че около 60% от французите смятат, че страната приема прекалено много мигранти.

Над 50% от анкетираните казват, че мигрантите, идващи от страни като Сирия и Ирак, пораждат безпокойство и страх, а около 45 на сто казват, че се отнасят с разбиране към ситуацията с бежанците и им съчувстват. 73% от французите не вярват, че ЕС е способен да разреши усложняващата се миграционна криза. Проучването е проведено на 27-ми и 28-ми юни и в него са участвали 1000 души.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини каза, че иска да види конкретни ангажименти от страна на ЕС по миграционния въпрос. Така той коментира в радио интервю резултатите от първия ден от срещата на върха в Брюксел и постигнатия компромис по миграцията между европейските лидери.

Същевременно високопоставен депутат от баварската партия Християнсоциален съюз, която е коалиционен партньор на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, каза, че споразумението за миграцията е положителен сигнал. В интервю за телевизия А Ер Де Ханс Михелбах, заместник лидер на ХСС в германския федерален парламент, каза още, че иска да се запази съюзът с партията на Меркел, обтегнат до скъсване именно заради миграционния въпрос.

"Положителен знак е, че нещо се придвижи в правилната посока в Европа", каза депутатът. "Въпросът е какво ще се предприеме по-нататък за националните граници и за интеграцията на мигрантите в следващите месеци", каза депутатът. За съюза с ХДС на Меркел той каза: "Ние искаме да работим заедно. Съюзът с ХДС е абсолютен приоритет".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама