Авиомузей- Бургас празнува рождения си ден с обновени атракции

12:25, 29 юни 18 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авиомузей - Бургас отбелязва днес първата година от създаването си с обновени атракции. Всеки ще може да разгледа експозицията безплатно от до 20:00 часа.

Най-новата атракция на Авиомузея е обновеният самолет "Туполев", познат като Ту-154. Реконструкция на външната и вътрешната част преобрази машината. Благодарение на това всеки може да се докосне до автентичната обстановка в пасажерския салон. В него интерактивна презентация показва историята на Българската гражданска авиация. Това стана с подкрепата на "Фрапорт Туин Стар Мениджмънт" АД и летищата в Бургас и Варна.

Освен Ту - 154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан - 2, Ан - 12, пилотската кабина на Ан - 24, МиГ - 17, МиГ - 21. Освен близкия контакт с машините, всеки желаещ ще може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност.

И това не е всичко - 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска "черна" кутия на самолет и навигационни уреди допълват експозицията.

Програмата за отбелязването на рождения ден на Авиомузей - Бургас започна в 10:00 часа. В този ден ще бъде организирана детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети, изложба с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова - логопед-говорен терапевт.

Вечерта от 17:30 деца от школите по изобразително изкуство на ЦПЛР - Бургас и художествената паралелка на СУ "Св. св. Кирил и Методий", Детско ателие "Калейдоскоп" към МКЦ ще бъдат наградени за участието си в детския художествен пленер "Самолети в музея".

През летния период Авиомузей - Бургас ще работи всеки ден от седмицата от 09.00 до 20.00 часа. Билетът за индивидуално посещение е 6 лв. Ученици и пенсионери - 4 лв, семейният билет е на цена от 12 лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания влизат безплатно.

Музеят се намира в кв. "Сарафово", на входа на Летище - Бургас. До него можете да стигнете с личен автомобил, с линия № 15 от градския транспорт или велосипед от Морската градина през солниците до летището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама