Кола стовари 17 бездомни кучета в Благоевградско, проверяват случая (СНИМКИ)

13:40, 29 юни 18 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондация "Четири лапи" проверява случай на "кучешки туризъм", съобщи ''Дарик''. 

По първоначална информация микробус с благоевградска регистрация е стоварил 17 кучета в района на кресненското село Стара Кресна. Бдителни граждани обаче са заснели случката и снимки от нея се появиха Facebook. 

"Веднага започнахме проверка на случилото се. Разпознахме колата на фирмата, която обслужва кучешкия приют в областния център", коментира Явор Гечев от фондация "Четири лапи". Той допълни, че ще бъде сезирана и Областната дирекция по безопасност на храните, която би трябвало да контролира дейността на фирмата, както и прокуратурата.

Явор Гечев призна, че не е изненадан от снимките, показващи как кола на приюта в Благоевград стоварва кучета в Стара Кресна.

"На два пъти правихме проверки в този така наречен приют в Благоевград, но въпреки нарушенията, с удобното съдействие на БАБХ, до санкции така и не се стигна",  увери той.

По думите му, приютът в Благоевград се стопанисва от софийска фирма, на която Община Благоевград плаща за дейността. Същата фирма преди време опитала да поеме обслужването и на пернишкия приют, но заради безбройните закононарушения е била принудена да се откаже.

От години срещу фирмата валят сигнали за нехуманно отношение към животните и за разселване на кучета в околните на Благоевград общини, но това винаги остава безнаказано. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама