Природолечители искат законови промени

12:30, 29 юни 18 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се приеме закон, който да позволи хората сами да избират дали да се лекуват с класическа медицина или с алтернативна. Това поискаха природолечители, които се аргументираха с твърдението, че неконвенционалната медицина може да бъде добро допълнително оздравително средство.

Идеята на природолечителите е да бъде изграден център по неконвенционална медицина, който да бъде структура към Министерството на здравеопазването.

С промяна в Закона за здравето да се регламентира взаимодействието на неконвенционалната с класическата медицина, поискаха природолечители. Те предлагат да се изгради център към здравното министерство, в който лицензирано да се прилага алтернативна медицина на пациентите, които я поискат. Това би прекъснало порочните практики на шарлатаните, смята лечителят Зофия Шчербак.

„Когато със закон се организира център по неконвенционална медицина,  в който класическата и неконвенционалната медицина работят заедно, пациентът ще има сигурност”, смята Шчербак. По думите й условието е класическата и неконвенционалната медицина да си взаимодействат и даде примери как би могло да се осъществи това.

Ползите от неконвенционалните методи на лечение според застъпниците им са свързани с чистия въздух, природните блага, диетите и минерални води.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама