Пет неохраняеми плажа в област Добрич ще имат спасителни постове

10:30, 30 юни 18 / Общество 25 364 Topnovini
1

Областният управител Красимир Кирилов подписа договор с избрания изпълнител за организиране и извършване на водно-спасителна дейност през летните месеци на територията на пет неохраняеми морски плажа в област Добрич. След проведена процедура по Закона за обществени поръчки, бе избран изпълнител – Областен съвет на БЧК Добрич, с когото е сключен договорът.

Ангажиментът е за организиране и извършване на водно-спасителна дейност с общо седем поста на следните плажове: плаж „Русалка“ – 1 пост, плаж „Шабленска тузла“ – 2 поста, плаж „Дуранкулак“ – 1 пост, плаж „Фиш-фиш нов“ – 2 поста и плаж „Болата“ – 1 пост.

За пета поред година Областна администрация Добрич успешно осигурява водно спасяване на неохраняеми морски плажове на територията на областта. Плажните ивици са подбрани на основание висока посещаемост, като схемата е одобрена от министъра на туризма Николина Ангелкова. В рамките на сключения договор Областния съвет на БЧК ще подсигури квалифицирани спасители за гореизброените плажове през месеците юли и август, когато има най-много посетители.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани