Подменят чувалите с пясък, сложени на кръгово в Стара Загора заради ремонт

14:45, 25 юни 18 / Общество Сподели в: 25 392 Topnovini Автор: Topnovini
1

С ограничителна пътна система „Ню Джърси“ ще бъдат подменени чувалите с пясък на кръстовището между „Калояновско шосе“ и ул. „Промишлена“, с които Стара Загора осъмна в събота сутрин. Пластмасовите елементи вече са поръчани и се очаква до края на седмицата да бъдат доставени, съобщи зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов за БНР.

Макар и с чували засега, пътно съоръжение е напълно законно по проект, а целта му е да увеличи пропускливостта на автомобилния поток, обясни комисар Илиян Илиев, началник на Охранителна полиция в ОД на МВР-Стара Загора, откъдето съвместно с Общината са взели решението за нова организация на движението в натоварения заради ремонт на жп моста участък.

В продължение на една седмица движението на кръстовището бе регулирано в часовете пик – от 16 до 18 от регулировчици, а през останалото време – със светофар.

„Наблюденията ни установиха, че това не дава достатъчно добър резултат“, обясни причината да се премине към кръгова организация на движението зам.-кметът. Тя е изпълнена по проект. 

Въпреки че чувалите с пясък станаха повод за шеги в социалните мрежи, ефектът е почувстван от шофьорите още в първия работен ден. „От сутринта имаме само положителни отзиви  и коментари на „горещия телефон“ и на телефоните на служителите, които отговарят за организацията на движението“, подчерта Йордан Николов.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани