Очаква се присъдата по делото за взрива в „Миджур”

08:10, 19 юни 18 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След три години и половина от взрива във фабрика "Миджур" в Горни Лом ще бъде прочетена присъдата по делото. 

На 19 юни - сряда, от 10.30 часа в зала 3 в Съдебната палата във Видин ще бъде прочетена присъдата по наказателното дело за взрива, станал на 1 октомври 2014 г. във фабрика "Миджур"-Горни Лом, при който загинаха 15 души, съобщи на официалната си страница Видинският окръжен съд. Присъдата ще се чете публично, се уточнява в съобщението.

Обвинение е повдигнато на четирима души - на собственика на завода Валери Митков, на бившата служителка в предприятието Палма Иванова, която е отговаряла за безопасността на труда, на бившия началник на отдел "Контрол на общоопасните средства" в МВР Божидар Василев и на Ивелина Бахчеванова - бивш директор в икономическото министерство.

Съдебното дело след много прехвърляния между Видинския и Софийския окръжен съд, започна в дунавския град през февруари 2017 г. По мегаделото са проведени близо 60 съдебни заседания, всичките бяха при закрити врати.

Състав на Видинския окръжен съд по делото "Миджур" е разпитал близо 200 свидетели. Пред съда са застанали и 40 експерти-вещи лица. 180 тома са материалите по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама