Представят последните рисунки на Светлин Русев

16:20, 14 юни 18 / Култура и образование Сподели в: 25 87
1

По повод на 85-годишнината от рождението на отишлия си наскоро голям български художник Светлин Русев в камерното пространство на галерия „Арте“ на ул. „Бузлуджа“ 31 днес ще бъде открита изложба с последните рисунки и скици на Маестрото. Вернисажът ще е от 16 до 20 ч.

Последните рисунки на Светлин Русев показват в „Арте“

По традиция на рождения си ден 14 юни акад. Светлин Русев всяка година правеше изложба, пазена до последния момент в дълбока тайна. Това се превърна и в празник, който събираше всички почитатели, приятели и колекционери на чаша вино в чест на любимия художник. „През годините изложбите изненада за рождения ден на Светлин ставаха все по-разтърсващи като идеи и неочаквани като реализация. Последната трябваше да бъде автобиография... автобиография, синтезирана в една творба - равносметка на един живот“, обяснява галеристката Гергана Борисова.

Изложбата в „Арте“ ще продължи само от 14 до 16 юни. От мениджмънта на галерията благодарят на художника Стефан Марков, чиято експозиция прекъсва за 3 дни, за да бъде почетена паметта на акад. Светлин Русев.

Събитието се провежда едновременно с това в СГХГ, където днес юни ще бъдат изложени постери със снимки на каменната композиция, която Маестрото искаше да постави до самата галерия.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети