БДЖ започва предварителна продажба на билети до морето

14:40, 14 юни 18 / Общество Сподели в: 25 164
1

БДЖ въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове със задължителни запазени места до морските градове Варна и Бургас през летния сезон. Предварителната продажба започва от 15 юни и ще бъде в сила до 30 септември 2018 г.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци. По този начин се дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Националният железопътен превозвач напомня, че за определени влакове могат да се закупят онлайн билети.  Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.
 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани