DayCare "Добро хрумване" - първата кучешка градина в София

21:00, 13 юни 18 / Общество Сподели в: 25 127
1

Първата кучешка градина в София вече е факт и се нарича Day Care „Добро хрумване”.

Като стопани на домашни любимци, знаем, че често се налага да оставяме животното си само. Знаем също, че в много случаи това води до неприятни изненади, когато се приберем вкъщи.

"Кучето прави поразии, вие, понякога развива социопатии или поведенчески проблеми. Поради тази причина хората са измислили т.нар. на английски език day care", споделя д-р Мила Бобадова.

Д-р Мила Бобадова

В цял свят кучешката градина се ползва като профилактика на различни проблеми с поведението и рушенето вкъщи. Тя дава възможност на животните да общуват помежду си и да се забавляват, без да рушат дома. По този начин се засилва и връзката със стопанина, който вечер след работа не им се кара, че са направили някоя пакост.

DayCare "Добро хрумване" е измислена така, че да се доближава максимално до обстановката в един дом. В същото време е и комбинация от няколко много важни фактора: по-голямо помещение за кучетата, подходящ човек, който да се грижи за тях, и домакините Бъгс и Челси - две особено специални кучета, които оформят и уникалното лице на кучешката градина.

"Целяхме да направим място, в което животинката да почувства, че си е у дома - с диван, играчки, шарени неща, кухня, тераса и т.н. Дори има прахосмукачка, с която да свикват и да реагират нормално."

Градината за домашни любимци побира група от 10 кучета, без възрастови и полови ограничения. Животното обаче не бива да е разгонено и трябва да има всички ваксини и обезпаразитявания, за да не застраши здравето на останалите посетители.

Бъгс и Челси са брат и сестра от породата кавалер кинг чарлз шпаньол. Попадат в забавачницата случайно, но в точния момент. Сега те имат незаменим принос за доброто функциониране на DayCare. И са се превърнали в едни истински домакини.

Бъгс и Челси

Бъгс и Челси не само да живеят, но и да "работят". Заради благия си характер, подходящия темперамент и вечната готовност за игри, те помагат на другите кучета да се чувстват по-спокойно на непознатото място.

Един ден на кучешка градина е изпълнен е с игри и със забавления. Това пък помага на кучетата да изразходят енергията си и да осъществят правилен социален контакт със себеподобните.

При притеснение какво се случва, може да се наблюдава, тъй като в забавачницата има камера. С нея се свързва чрез приложение за телефон и така се проверява какво се случва в DayCare и как е нашият любимец.

Снимка 361850

При първо посещение за кучето в забавачницата, то се тества до каква степен да комуникира с останалите животни. Ако е прекалено агресивно и не показва никакви признаци на социализация, не се приема. Болно куче - със сополи, кашлица и т.н., също се връща, за да не разболее останалите, точно както се случва и в детските градини. Защото правилата са си правила.

DayCare помага на стопаните, като осигурява малко радост и забавление в живота на домашния любимец.

Социализацията е изключително важна за животните, "Добро хрумване" правят и обучителни класове за малки. Заниманията са подходящи за всяко кученце на възраст от 8 до 18 седмици - периодът, в който то изгражда своя характер и учи най-лесно и бързо.

Снимка 361856

Домашният любимец се среща с много нови хора, кученца на своята възраст, озовава се в непознати ситуации, запознава се със страшни предмети и звуци (прахосмукачки, сирени, чадъри, балони). Свиква да бъде докосван от непознати, учи се как да играе със себеподобни, без да се страхува или бъде агресивен.

Daycare "Добро хрумване" е в кв. "Изток", ул. "Пиер Дегейтър" 10Б.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани