МВР освободи ръководството на областната дирекция в София

15:55, 13 юни 18 / Политика Сподели в: 25 126
1

МВР освобождава ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Министърът припомни, че във вторник са изслушали всички кметове в Ботевград, след което са направили анализ и е взето решение да се освободи ръководството на областната дирекция.

„Те не се справиха, включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област“, посочи Радев и добави: „Решихме с професионалното ръководство и моето решение е - освобождаваме ръководството на областната дирекция София - директор и заместник-директор“.

По-рано се появи информация, че директорът на Областната дирекция на МВР–София – старши комисар Георги Григоров, е подал рапорт за пенсиониране. Официално мотивите не се посочват, но се предполагаше, че решението на Григоров да напусне системата е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян при престрелка в Ботевград.

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани