Поставиха ударена от влак кола на жп прелез, за да предупреждава за опасности

20:00, 13 юни 18 / Общество Сподели в: 25 110
1

11 души са загинали при инциденти на жп прелези у нас през последните 3 години, съобщиха от Националната компания ,,Железопътна инфраструктура''. Заради тази тревожна статистика, от компанията предлагат редица мерки, сред които за първи път и експониране на ударен лек автомобил от влак. Инсталацията се намира на един от най-натоварените прелези на обходното шосе на Враца по международен път Е-79, съобщи БНТ.

Само от началото на годината инцидентите на прелези са 13, с шестима ранени и двама загинали. Прелезът край Враца обаче е първенец в друга статистика - тук автомобилите най-често удрят и чупят бариерите, 73 пъти при 273 случая за цялата страна. Една от причините е, че не се спазват ограниченията на скоростта и ТИР-овете дори се изпреварват на жп прелеза.

Смачканата от влак кола, поставена на пилони край прелеза, е достатъчно красноречив пример, че при такъв удар едва ли ще има оцелели. Но шофьорите са скептични за възпитателния ефект от ужасяващата гледка на огънати ламарини.

''Младите от нищо не се стряскат, няма нужда от такива стряскащи неща, грозно е, в чужбина това нещо го няма. Всеки е длъжен да намали и да спазва правилата, тази кола никого няма да уплаши'', казаха шофьори.

Те смятат, че на опасните прелези трябва да се монтират и видеокамери за регистриране на скоростта.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани