Разрешиха сливането на AT&T и Time Warner

19:40, 13 юни 18 / Свят Сподели в: 25 127
1

Федерален съдия от Вашингтон разреши без предварителни условия сливането между телекомуникационната компания AT&T и медийната група Time Warner на стойност 85 милиарда долара, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

С това решение се отхвърля искането на американското министерство на правосъдието да се блокира операцията, решението за която бе обявено в края на 2016 г.

Съдията
Ричард Лион прецени, че по време на делото правителството на САЩ не е съумяло да докаже, че това сливане ще е вредно за конкурентите на двете компании.

Юридическият директор на
AT&T Дейвид Макати заяви, че сливането може да бъде завършено до 20 юни.

По време на продължилото близо два месеца дело
AT&T и Time Warner уверяваха, че сливането им е необходимо, за да могат да се борят срещу технологични гиганти като Netflix и Amazon, които произвеждат игрални филми, сериали и документални филми, както и срещу компании като Apple, Google и Facebook, които също все повече инвестират в производство на съдържание.

AT&T е най-големият кабелен оператор в САЩ и вторият най-голям мобилен оператор. Time Warner е голяма медийна група, в която влизат платеният канал HBO, киностудията Warner и информационната телевизия CNN.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани