Автобусните превозвачи излизат на протест

07:40, 14 юни 18 / Общество Сподели в: 25 483 Topnovini Автор: Topnovini
1

Автобусни превозвачи ще спрат всички междуградски автобуси за час и половина в протест срещу законопроект за създаване на автомобилна камара. Според текстовете тази камара ще предлага кои фирми да бъдат лицензирани и кои не. 

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях дава цялата държавна власт в ръцете на  няколко човека, които са ключови в този бизнес и имат сериозна политическа подкрепа от управляващите.

Вносителят на предложението - депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов смята за неоснователни притесненията на бранша, а в отговор превозвачите поискаха  оставката му. 

Протести ще има в София, Варна, Бургас, Поморие, Ахелой, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Хасково, Ямбол. До малките населени места общественият транспорт няма да бъде спиран, увериха организаторите.

Протестът е предвиден за интервала от 14 до 15.30 ч., но още от сутринта на всички автобуси  ще бъдат поставени стикери с надпис „протест“, казаха от Националната асоциация на автобусните превозвачи, като уточниха, че умишлено са избрали следобедното време за  спиране на  автобусите по  дългите линии, за да не създават сериозни проблеми на хората. 

Предвиждат се и ефективни стачни действия от 25 юни.

 

 

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани