"Даймлер" трябва да изтегли от пазара 238 000 автомобила

20:00, 12 юни 18 / Свят 25 854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германското правителство е наредило на компанията "Даймлер" (Daimler AG) да изтегли от пазара стотици хиляди превозни средства, след като властите в Берлин потвърдиха, че големият производител на автомобили е използвал незаконни устройства за манипулиране на резултатите от тестовете на отработените газови емисии.

Правителството разпореди незабавно изтегляне на 238 хиляди автомобила в рамките на Германия, заяви в понеделник министърът на транспорта Андреас Шойер след среща с главния изпълнителен директор на "Даймлер" Дитер Цетше, съобщава агенция MarketWatch.

Според министъра ще бъдат засегнати като цяло 774 000 автомобила на "Даймлер" в рамките на Европа, включително тези в Германия.

От своя страна Дитер Цетше посочи, че компанията "Даймлер" се е съгласила бързо да се заеме с проблема в сътрудничество с германските власти. 

Отделно от това, Цетше съобщи, че неговата среща с Андреас Шойер е била конструктивна и че потенциалните глоби във връзка с твърденията на германските власти вече не стоят на дневен ред. Според предишни медийни съобщения, министерството на транспорта заплаши, че ще наложи глоба от 5000 евро за всеки един засегнат автомобил, напомня агенция MarketWatch.

Въпреки новината акциите на "Даймлер" поскъпват с близо 2% в началото на търговията във вторник, тъй като инвеститорите изглежда акцентират върху думите на главния изпълнителен директор на автомобилния гигант Дитер Цетше, че вече не стои на дневен ред опасността от налагане на глоба в размер на 5000 евро за всеки един автомобил, който ще бъде изтеглен временно от пазара.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама