Румен Радев и Красимир Каракачанов посетиха пострадалия пилот във ВМА

12:25, 12 юни 18 / Общество Сподели в: 25 83
1

Държавният глава Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов посетиха Военномедицинска академия (ВМА). Двамата се информираха за състоянието на бордния техник Алексей Каменов, който пострада след падането на вертолета Ми-17 в авиобаза „Крумово“.

Важно е, че офицерски кандидат Каменов е в добро стабилно състояние, той е със силен дух. Надявам се, че скоро ще бъде в нормално работоспособно състояние. Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващата комисия не бих спекулирал по тази тема. Това заяви президентът Румен Радев във ВМА, предаде БГНЕС. 

Това е голяма трагедия, призовавам да няма политически спекулации по нея, защото, не е морално. От утре останалите ще продължават да летят, ние сме длъжни да настояваме за решаването на проблемите. За по-малко от една година за втори път загиват летци, три КСНС направих специално за Българската армия нещо да се промени. Министър Каракачанов е поставен в политически, финансови и правни рамки, от които повече той не може да направи. Решаването на тези проблеми искат държавническо отговорно мислене и адекватни действия, категоричен е Радев. 

Той добави, че мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия, върна ги в изходна точка. Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха, вместо за ремонт и подготовка те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните, лобизмът убива. Трябва да се потърси отговорност от политиците, които с решенията си излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Трябва да има повече военна експертиза, средства и далновидни решения, добави още Радев.

„Най-вероятно става въпрос за някаква повреда в опашния винт”, заяви Каракачанов по време на посещението. Той посочи, че състоянието на Каменов е стабилно и е комуникативен. Според Каракачанов трудно може да се говори за някаква пилотска грешка, предаде БГНЕС.

По-рано във Facebook държавният глава поднесе искрените си съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите при инцидента на авиобаза "Крумово". "Кап. Неделчев и кап. Панталеев ще останат в паметта ни като достойни мъже и офицери, загинали при изпълнението на служебните си задължения", написа Радев.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети