МОН отчете най-високи резултати по математика от матури от 2008 г. насам

14:00, 12 юни 18 Сподели в: 25 248
1

Най-високи резултати на матурата по математика от началото на провеждането на държавните зрелостни изпити през 2008 година, отчетоха от просветното министерство.

Максималният брой от 100 точки имат 215 зрелостници, като миналата година те са били едва 11. С по две отлични оценки са над 5000 дванайсетокласници. На матурата по български език и литература най-добре са се представители учениците от София и от Смолян. Първенци по училища по традиция са зрелостниците от Немската гимназия в столицата, следвани от тези от Испанската и Езиковата гимназия - Пловдив.

"По-високи резултати по български език и литература, по английски език, по география и икономика, по математика. Подчертавам, там е значима разликата", коментира Евгения Костадинова - експерт в Просветното министерство за резултатите по предмети, в сравнение с миналата година, предаде БНР.

Добре са сработили мерките за сигурност, като има само 16 анулирани писмени работи.

Добър 4.25 е средната оценка, която тази година зрелостниците са изкарали на матурата по Български език и литература (БЕЛ). Това е с малко повече от резултата, който дванадесетокласниците показаха миналата година, когато средният им успех беше 4.13. 

По-добри тази година са и оценките им на втората матура по предмет по избор. С пълният брой точки са 215 души като с две пълни шестици са 59 зрелостници.  

От образователното министерство са категорични, че задача 7, за която всички получиха по 1 точка независимо от отговорът, който са дали не е повлиял на крайния резултат. 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети