Бургас е "Най-добър град за живеене" за четвърта година

15:55, 07 юни 18 / Общество Сподели в: 25 226
1

За четвърти път Бургас бе избран за „Най-добър град за живеене“ в класацията на Дарик Радио и „24 часа“. Ежегодното изследване цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

Наградата беше връчена от вицепремиера Томислав Дончев по време на церемонията по присъждане на приза. Призът беше получен от зам.кмета Руска Бояджиева. 

Кметът на  Бургас Димитър Николов сподели първите си емоции след излизане на резултатите от класацията:  "За четвърти път печелим. Мисля, че град София е печелил за четвърти път. Изненадан съм от това, че този път много жители на други градове и много жители на други страни и не само бургазлии, но и българи, които живеят в чужбина, са гласували за гр. Бургас. Извън еуфорията, извън радостта, това е един много сериозен ангажимент, защото изискванията на хората се повишават още повече."

Бургас получи днес две награди. Градът бе отличен и като град на слушателите на Дарик радио и на читателите на darikradio.bg. Сред отличените още са и градове като Смолян - Град на знанието, Пловдив – Град на финансовата устойчивост, Евро град - София, Зелен град – Сливен и др. 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети