Избягалият затворник Владимир Пелов е убит при стрелба в Ботевград

07:10, 06 юни 18 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Пелов е убит при стрелба късно снощи при престрелка в центъра на Ботевград. Стрелбата е станала около 23 часа вчера в центъра на Ботевград. Пелов е издъхнал веднага. Идентификацията му се е извършила по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае, съобщи БНТ.

При стрелбата е ранен и 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия, който е откаран с две прострелни рани в корема в „Пирогов”. Състоянието му е изключително тежко. Той е бил опериран. Засегнати са коремът и гръдният кош, както и вътрешни органи.

Убийството е извършено на бул. "Трети март", малко зад сградата на музея.

Към 8.00 часа тази сутрин е приключил огледът на мястото на стрелбата в центъра на Ботевград. Намерени са два пистолета. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг. Работещи в съседните заведения твърдят, че са чули 4 изстрела.

"На този етап не бихме могли с категоричност да заявим той ли е или не е той. Изясняваме самоличността. У трупа няма документи за самоличност. В първия момента, в който докажем категорично, че е определено лице, ще бъдете информирани", каза окръжният прокурор Наталия Николова.

Владимир Пелов избяга заедно с друг лишен от свобода - Радослав Колев, през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник.  Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни. 

"В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено", коментира Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама