Глобиха 21-годишен за сексуални намеци към майки в училищен двор във Варна

16:35, 30 май 18 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна наложи административно наказание – глоба в размер на 100 лева, на 21-годишен младеж от София за извършена проява на дребно хулиганство в двора на учебно заведение в централната градска част на Варна. Нарушението, изразяващо се в непристойно поведение на публично място, с използване на нецензурни изрази и сексуални намеци към майки, посрещащи децата си в училищния двор, е регистрирано около обяд на 29 май, съобщиха от съдебната пресслужба.

Младежът пристигнал във Варна в търсене на сезонна работа, заедно със свой приятел, като на посочената дата влязъл в двора на училището и на висок глас започнал да отправя непристойни думи по адрес на две майки, които редом с други родители, посрещали децата си след учебните часове, предаде ''Дарик''.

След намесата на охранител, той напуснал двора, но през оградата продължил да притеснява майките, като демонстративно крещял неприлични реплики и псувни, поради което бил подаден сигнал на тел. 112.  

Пред съда 21-годишния младеж призна за случилото се, поднесе извиненията си на потърпевшите и сподели, че употребил репликите за да изрази одобрението си към външния им вид. Непристойната проява не представлява престъпление, а нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба или задържане в поделенията на МВР.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама