Защо трябва да ядем по едно яйце на ден

11:30, 27 май 18 / Здраве Сподели в: 25 113
1

Ново изследване установява, че редовното похапване на едно яйце на ден драстично намалява вероятността от развитие на сърдечносъдови заболявания в бъдеще.

Екип от учени от Китай и Великобритания решава да проучи връзката между честотата на консумацията на яйца и риска от редица сърдечносъдови заболявания, като исхемичен инсулт и коронарни проблеми.

Изследователската група анализира данни от повече от 400 хил. човека от 10 различни области на Китай на възраст между 30 и 79 години.
На всички участници в изследването е зададен въпросът колко често консумират яйца.

Учените откриват, че хората, които ядат по едно яйце всеки ден, имат 26% намален риск от хеморагичен инсулт и 28% по-малък шанс за смърт, в следствие на горепосочения проблем. Редовно консумиращите по яйце на ден са и с 18% намален риск да починат от сърдечносъдови заболявания и имат 12% по-малка вероятност да развият исхемична болест на сърцето.

Разбира се, има редица причини, поради които човек може да развие сърдечни заболявания, които нямат нищо общо с консумацията на яйца, като тютюнопушенето и затлъстяването. Все пак авторите на проучването вярват, че резултатите от изследването показват явна връзка между двете, пише lifestyle.bg.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани