От обед отново ще има условия за дъжд

07:15, 21 май 18 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд и до полунощ, главно в Западна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-севереизток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.
 
По Черноморието преди обяд на места ще е с ниска облачност, която бързо ще се разкъса и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18-21 градуса. Температурата на морската вода е 18-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
 
В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15, на 2000 метра - около 8 градуса.

В сряда следобедни превалявания ще има на места, главно в Западна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурите слабо ще се повишат - в по-голямата част от страната ще са между 25 и 30 градуса.

В четвъртък (24 май) нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични бури и локални валежи, има условия и за градушки.

Явленията ще са главно в югозападната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България и ще се усили. Максималните температури ще се задържат около и малко по-високи от обичайните за втората половина на май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама