400 нови линейки ще бъдат закупени за спешна помощ

12:00, 17 май 18 / Общество Сподели в: 25 44
1

Предвижда се обновяването на 170 филиала и 34 болници със средства, предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

''Всички филиали към Центровете за спешна медицинска помощ ще получат средства. Те са общо 170 към 27 пункта и 34 болници. Там ще се извършват строително-монтажни дейности'', обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Ще бъдат обновени и над 400 линейки.

„Ако цените позволят при заявената тръжна процедура, могат да се закупят и повече. Целта да се закупят 400 линейки, напълно оборудвани, които да бъдат в помощ на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали. Това реално са единствените средства 163 мил. лв., които достигат пряко, а не по „меки мерки“, в инфраструктура за здравеопазване. Бързаме, за да могат да минат всички процедури“, допълни Нанков. Той добави, че това е важен проект за всички българи.

„В този програмен период Европейската комисия, както в сектор „Води“, така и в сектор „Здравеопазване“, условието беше „пари срещу реформи“. Имаме стратегия за реформа в сектор „Здравеопазване“. Перспективно се насочи ресурсът към спешната помощ“.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети