Пуснаха пощенска марка за Българското председателство

16:15, 16 май 18 / Общество Сподели в: 25 83
1

"Пощенската марка, посветена на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ще остане във времето, както с филателната, така и със символичната си стойност". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на пускане в употреба на второто пощенско-филателно издание, посветено на българския мандат като лидер на Евросъюза, информира БГНЕС. 

Печатът за валидиране бе поставен съвместно с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и изпълнителния директор на Български пощи Деян Дънешки.

"Марката ще бъде добър спомен за добрата организация по време на Българското председателство. Изданието ще бъде подарявано на участниците в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се състои в София, България, на 17-и май, както и всички останали предстоящите събития в рамките на председателството", добави министър Московски. 

Изданието е оформено от художника Парашкев Фереджанов. То пресъздава плаката на българския творец Камен Попов по повод приемането на България в Европейския съюз. Марката е в тираж 20 000 броя.

 


 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани