Остава в сила бедственото положение в Община Бяла Слатина (ВИДЕО)

08:05, 16 май 18 / Общество Сподели в: 25 107
1

В община Бяла Слатина е обявено бедствено положение заради щетите след ураганния вятър и падналата градушка. Изкоренени са десетки дървета, между които и два 15-метрови бора пред сградата на общината. Изпотрошени са покриви, има скъсани проводници и са отнесени много навеси. Вятърът е разбилстъклени тераси на жилищен блок, носил е ламарини. Засега няма данни за пострадали хора. 

Малина Николова, областен управител на Враца, съобщи за БНТ: "Големи са щетите по имуществото на хората след вчерашната буря, предимно паднали покриви и стъклени тераси. Изключителни поражения са нанесени на централния градски парк, където са изкоренени вековни дървета. От снощи започнаха действията на местното общинско предприятие, което разчисти предимно уличните платна, за да може да се осигури транспортът на хората, безопасно и безпроблемно. Възстановено е електроподаването във всички населени места, с изключение частично на Бяла Слатина, където днес трябва да се доставят и поставят 3 стълба, които бяха съборени вчера от бурята. Най-важният обект в момента е училище "Цани Гинчев" в Бяла Слатина, в което трябва да се подаде по някакъв начин ток, за да може там да се проведе националното външно оценяване. Днес се сформират няколко екипа на една комисия, които ще тръгнат за оглед на щетите на населението".

Бурята и едрата градушка нанесе щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован. Лошото време нанесе сериозни щети и в Плевен.

Днес жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Перник, София и София-област.

 

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани