Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда

15:15, 14 май 18 / Общество 25 220 Topnovini
1

Вместо да си купят скъпи тоалети, цял клас ученици, които завършват Английската гимназия в града, заедно с техни преподаватели решиха да дарят средства на три деца в нужда, разказа БНТ.

Две от момчетата от дом се нуждаят от обучение по английски език, а третото дете, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, ще бъде подпомогнато със средства за присаждане на стволови клетки.

На тържествената церемония по изпращането, учениците от 12-ти „В" клас няма да бъдат облечени в официални тоалети. Те се отказват от суетата на празника и събират около 2000 лева, които ще бъдат дарени.

''Смисълът на абитуриентския бал и изпращането не мисля, че тази показност и суета, която сме свикнали да виждаме, а по-скоро да бъдем запомнени с нещо хубаво и да направим нещо добро'', споделя абитуриентът Вилиян Попов.

''Решихме, че е излишно. Няма нужда да се показваме по някакъв начин. По-добре да подкрепим нещо, в което всички вярваме и избрахме три каузи, които сами открихме, сами проучихме'', казва дванайсетокласничката Гергана Кралева.

Със средства за лечение и посещение в софийски музей ще бъде подпомогнат 13-годишният Радослав от село Милево, който страда от мускулна дистрофия. Други двама отличници от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза" в Пловдив ще получат едногодишно обучение по английски език в езикови школи.

''Пълни адмирации от целия екип и от децата и благодарности. Малко са тези, които влагат средства в образованието и обучението на децата, а това е много важно за тях и за тяхната интеграция'', казва социалният работник в Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза"-Пловдив Михаил Каравасилев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани