Заболяване на Ахмед Муса отложи отново делото срещу него

14:15, 09 май 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заболяване на Ахмед Муса Ахмед стана причина за отлагане на поредното заседание по делото за радикален ислям. Той и още 13 души са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение идеите на „Ислямска държава“, предаде БГНЕС.

Ахмед Муса Ахмед се оказа единственият от 14-те подсъдими, който не се яви на поредното съдебно заседание по делото за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава”.

Адвокат Елвира Панкова съобщи, че вчера е била уведомена от своя подзащитен, че е постъпил в болница и днес му предстои операция. Това е и причината за неговото отсъствие от съдебната зала, обясни тя. Окръжният прокурор Васил Малинов заяви, че ход на делото не трябва да се дава, защото участието на Ахмед Муса в съдебния процес е наложително. Налице е процесуална пречка, допълни той. На същото мнение се оказа и адвокат Елвира Панкова, която уточни, че Ахмед Муса желае да участва в процеса срещу него. Защитниците на другите 13 подсъдими също изразиха мнение, че делото трябва да бъде отложено.

Съдия Кристина Пунтева насрочи следващото съдебно заседание за 6 юни. Тогава подсъдимият Ахмед Муса Ахмед трябва да представи медицински документи за своето заболяване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама