Евгени Крусев: Ремонтът в центъра на София ще е най-трудният за 2018 г.

08:15, 02 май 18 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще е може би най-тежкият през 2018 г. Стартираме в понеделник, 7 май, в отсечката от ул. "Алабин" до площад "Гарибалди". Паралелно ще се работи на няколко фронта. Направили сме стиковка, в която всички да работят на обекта, за да стане максимално бързо и качествено. Това коментира заместник-кметът на София Евгени Крусев пред БНТ.

Ремонтът на пл. "Славейков" трябва да приключи в средата на лятото, като ще бъде възстановен и фонтанът, който е там, допълни той.

Трамваите по "Граф Игнатиев" ще бъдат спрени, линиите ще бъдат изградени наново в участъка от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до ул. "Алабин", ще бъде осигурен заместващ автобус, който ще тръгва от "Хладилника" и ще се движи по участъка, който ще е ремонтиран.

Пазарът на "Св. Седмочисленици" ще бъде премахнат в сегашният си вид, каза Крусев.

Бул. "Васил Левски" ще бъде преасфалтиран в отсечката от Софийския университет до ул. "Граф Игнатиев".

Хората свикват с нощния транспорт, затова го пуснахме и за по-дълго време, данните показват, че най-силно е търсенето в петък и събота, има тенденция за нарастване за използването на услугата, коментира още Крусев. Той призова хората да използват нощния транспорт, за да оправдаят неговото пускане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама