Екстрасенс към Полша: При Трета световна война бягайте в България

20:40, 30 апр 18 / Свят 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Поляци, бягайте в България и Румъния!". С такъв призив към сънародниците си се обърна от канала си в YouTube един от най- известните полски ясновидци Кшищоф Яцковски, съобщава 24chasa.bg.

Според екстрасенса България и Румъния ще бъдат най-безопасните страни, където поляците могат да се скрият в случай на избухване на трета световна война. Яцковски е известен с мрачните си прогнози, в частност за случилата се наистина тежка икономическа криза в Европа. През 2003 година излезе като победител от турнира за ясновидци, организиран от японската телевизия Asahi.

В аудиоклип с продължителност 9 минути и 26 секунди Кшищоф Яцковски, говорейки за себе си в трето лице, съветва съотечествениците си как да постъпят в ситуация на нова глобална война, пише "Монитор".

"Това е абсолютно невероятно пророчество за това къде поляците могат да намерят спасение, ако избухне война, ако избухне трета световна война!" - обявява мъжки глас. "Кшищоф Яцковски ви казва така: Бягайте в Румъния и България, бягайте в Румъния и България, бягайте в Румъния и България!" След това разказва за контекста, от който се е родил призивът му.

През декември 2007 ясновидецът дал мрачни предсказания за Европа на репортерите, които поискали коментар за следващата година. На 15 септември 2008 банкрутът на Лемън Брадърс превръща пророчествата във факт, а заради нестабилната ситуация в Европа, Близкия изток и целия свят Яцковски трябвало да отговори на въпрос, който още през 2008 година му задала неговата дъщеря - какво би станало, ако се случи катастрофа или въоръжен конфликт. "Ако се стигне до война и сражения, единственото убежище за поляците, безопасно място, където могат да избягат, са България и Румъния."

Самият Яцковски признава, че никой в Полша не свързва тези две страни с понятието сигурност и мнозина българи напускат родината си в търсене на късмета си в чужбина, а се смята, че сигурни във военно отношение са могъщи и богати държави като САЩ или Германия.

Обявилият се за жив пророк поляк прогнозира, че "в Полша ще се диша трудно, войната ще я заобиколи, но няма да може да се диша" и прави връзка с влиянието върху страната и населението при аварията в Чернобил. "Не плаша и не гоня поляците от страната им, само казвам какво би станало, ако се случи катастрофа или въоръжен конфликт" - допълва ясновидецът.

Роденият през 1963 Кшищоф Яцковски е стругар по професия, бил е кандидат за депутат в полския Сейм и води собствена регистрирана стопанска дейност "паранормални услуги". През 2000 година става герой на документалния филм "Ясновидецът", а през 2003 година участва и печели турнира на японската телевизия Asahi, в който участваха екстрасенси от цял свят. През същата година стана особено популярен в родината си покрай сътрудничеството си с полската полиция и участието в телевизионното предаване "Експериментът ясновидец", излъчван от един от най-големите тв канали Polsat. През 2011 година беше официално ангажиран от прокуратурата в Краков като експерт по делото за убийството на 23-годишна студентка.

През 2009 година в телевизионно интервю му задават въпроса кой ще бъде следващият президент на Полша. Всички предварителни нагласи по това време сочат, че изборите ще бъдат спечелени отново от действащия Лех Качински. "Няма го Лех Качински. Не знам защо. Той спи", казва Яцковски. На 10 април 2010 година президентът Качински заедно със съпругата си и част от политическия елит на Полша загива в самолетна катастрофа в Смоленск, а президент става неговият опонент Бронислав Коморовски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама