Миконос пред извънредно положение заради недостиг на вода

19:10, 30 апр 18 / Свят 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остров Миконос е поставен пред риска да остане без достатъчно вода за летния сезон и жителите му дори могат да се принудят да обявят извънредно положение, съобщи електронното издание на гръцкия вестник "Protothema".

Увеличеният туристически поток, заедно с двугодишното очакване на лиценз за нова пречиствателна станция предизвика изпразване на язовирите, отбелязва вестникът. Тазгодишната засуха предизвиква сериозни проблеми и най-вероятно те ще се увеличат по време на ключовия туристически сезон.


„Водата в резервоарите намаля изключително много, докато лицензионните процедури за двете нови пречиствателни станции се завършат през седмицата преди Великден“, заявиха от местното управление на водите по време на заседание на общинския съвет на острова.

„Искане за определяне на място за инсталирането на нови пречиствателни станции беше депозирано през 2016 година. Лицензионната процедура за инсталирането им отне две години и два месеца“, заявиха от управлението по водите, пише Агенция  "Фокус".

От там добавиха още, че е разработен план да се купи вода, в случай, че пречиствателните станции не започнат да работят навреме.

"Единственият начин, по който да се ускорят бюрократичните процедури, е островът да се обяви в извънредно положение - една крайна алтернатива, но такава, която също се разглежда“, заключват от местното водоснабдяване.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама