Германия с най-много медали от Световни първенства по футбол

18:50, 30 апр 18 / Спорт 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световното първенство в Русия наближава. Настоящият шампион на планетата Германия е фаворит за трофея и на този Мондиал. Немците са с най-много медали и най-често са били на финал, сочи статистиката, цитирана от "Топспорт".

Германия има 4 купи, 4 пъти е губила мача за най-ценния трофей, 4 пъти е печелила бронзовите медали, веднъж е била №4 в света. Така финалите на Германия са 8, медалите - 12. 

Лидер по първи места е Бразилия (5). Финалите на този отбор са 7, а медалите - 9. Топ 3 се допълва от Италия. Скуадрата изненада всички и не се класира на Мондиала в Русия. Италианците са с 4 титли, 6 финала и общо 7 медала.

СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНИ:

5 пъти - Бразилия

4 пъти - Германия и Италия

2 пъти - Уругвай и Аржентина

1 пъти - Англия, Франция и Испания

Холандия е отборът, който стига до мача за трофея 3 пъти, но така и не вдига купата. За последно "лалетата" губят с 0:1 от Испания през 2010 година след продължения. Тогава точен секунди преди дузпите е Андрес Иниеста. С най-много загубени финали е Германия - 4.

НАЙ-МНОГО ЗАГУБЕНИ ФИНАЛИ:

4 - Германия

3 - Холандия и Аржентина

2 - Италия, Бразилия, Чехословакия, Унгария

1 - Франция, Швеция

Най-често бронзов медалист на Световни първенства е отборът на Германия - 4 пъти. Бразилия, Франция, Швеция и Полша се нареждат на второ място по този показател. Още 8 тима са печелили "малкия финал".

С НАЙ-МНОГО ТРЕТИ МЕСТА:

4 - Германия

2 - Бразиля, Франция, Швеция, Полша

1 - Италия, Холандия, САЩ, Австрия, Чили, Португалия, Хърватия, Турция

България става №4 в света през 1994 година. Още 15 държави могат да се похвалят с такова постижение. Най-много пъти четвърти са били уругвайците - 3, следвани от Бразилия и Югославия - 2.

ЧЕТВЪРТИ МЕСТА:

3 пъти - Уругвай

2 пъти - Бразилия, Югославия

1 път - БЪЛГАРИЯ, Италия, Германия, Англия, Франция, Испания, Швеция, Холандия, Австрия, Португалия, Съветски съюз, Белгия, Южна Корея.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама