Кола бомба уби 11 деца и рани военни в Кандахар

15:35, 30 апр 18 / Свят 25 803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атентатор самоубиец, вероятно талибан, чиято мишена беше конвой на НАТО от румънски военни в южната афганистанска провинция Кандахар, уби 11 деца от мюсюлманско религиозно училище, предоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Медресето в района Даман на Кандахар било точно до пътя, по който минавали военните, а децата се били скупчили край шосето.

При нападението са ранени 16 души, между които петима войници на алианса, девет цивилни и двама полицаи, съобщи говорител на началника на полицията в провинцията.

Телевизия Толо нюз предаде, че атентаторът се е взривил около 11 ч. в натъпкан с експлозиви автомобил.

 Засега талибаните не са поели отговорност за нападението.

Румънският контингент от операция "Решителна подкрепа" отговаря за сигурността на летището в Кандахар.

 Румънският министър на отбраната Михай Фифор заяви, че осемте румънски военни са извън всякаква опасност и получават медицински грижи в болница в Кандахар, предаде Аджерпрес. "Добрата новина е, че и осемте военни са извън всякаква опасност. Държим постоянна връзка с командващия екип в Афганистан, за да можем да следим развитието на здравословното състояние на нашите колеги. Раните, които са получили, не излагат на риск живота им (...) Мисля с голяма тъга както за нашите военни, така и за техните семейства, оставаме до тях", посочи Фифор.

В прессъобщение на министерството на отбраната се напомня, че досега 29 румънски военни са загинали при мисии в чужбина, а други 185 са били ранени.

 По-рано днес в Кабул беше извършен двоен самоубийствен атентат, отнел живота на поне 25 души, между които фотограф на АФП и още петима местни журналисти, за който пое отговорност терористичната групировка "Ислямска държава"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама