От днес до Гергьовден извършват проверки преди КПП-тата (СНИМКИ)

15:30, 30 апр 18 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акция на Пътна полиция се провежда в цялата страна. Приоритетно се следят автомобилите по пътищата към граничните пунктове. Заедно с КАТ в операцията участва и Пътната агенция, която следи за винетки.

Проверява се дали шофьорите са изрядни и дали са си платили глобите, спират се шофьори и с таблети се проверява дали е връчен електронният фиш. 

Ако шофьорът има неплатени задължения, които са влезли в сила, книжката му се взима, докато не ги плати. Ако пък има невръчени, те му се издават с таблета. В такъв случай шофьорът има 14-дневен срок да плати. Ако го спази, получава отстъпка и ще заплати само 70%. 

"След представяне на документите се въвеждат в нашите таблети-работните станции, които извършват цялостна проверка на водача, относно наличие на неплатени глоби и невръчени електронни фишове. Знаете, че вече работим от една година с устройства, които отпечатват електронните фишове на място. И мога да ви кажа, че в периода, през койтои те работят - от май миналата година, до момента, през тези устройства имаме връчени 55 000 електронни фиша на водачи", заяви гл. инспектор Петър Соколов, отдел "Пътна полиция" на ГДНП пред БНТ.

Акцията ще продължи до 6 май, а ако глобите бъдат платени в 14-дневен срок, има намаление 30%.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама