Драма до последната обиколка и късметът за Хамилтън в Баку

17:39, 29 апр 18 / Спорт 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Победата в днешната Гран При на Азербайджан отиде при пилота, който може би най-малко я заслужаваше. Това е пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън, като дори и той призна на подиума при награждаването, че съотборникът му Валтери Ботас и дори големият му конкурент и лидер в шампионата до днешното състезание Себастиан Фетел са били по-достойни за победители днес в Баку.

Ботас и неговият екип заслужиха аплодисменти за бързата реакция след катастрофата между двата болида на Ред Бул и чрез влизане в бокса скандинавецът пое пълен контрол над състезанието. Малко след подновяването му обаче дойде и нещастието - Ботас мина със задна дясна гума през отломка на пистата и отпадна от надпреварата две обиколки преди да спечели първата си победа през тази година. 

След лошия късмет за Валтери и грешката на Фетел до първото място се прокрадна Люис Хамилтън, без да е изпреварил никого на пистата от старта до финала. Много голям късмет за британеца, който по време на колата на сигурността дори помоли по радиото Чарли Уайтинг от ФИА за прекъсване на състезанието заради опасността от движение на болидите покрай крана, изкарващ разбитата кола на Грожан.

На почетната стълбичка се качи Кими Райконен на втора позиция. Финландският пилот на Ферари успя да извоюва позицията си от дъното на колоната след много тежко състезание заради удар и минаване през бокса още в първата обиколка. Трети е пилотът на Форс Индия Серхио Перес, за когото е интересен фактът, че последният му подиум бе точно в Азербайджан преди две години

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама