Събират дарения за гаранцията на Иванчева във Facebook

14:40, 29 апр 18 25 863 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дарителска сметка за събиране на средства за гаранцията на кмета на столичния района „Младост“ Десислава Иванчева във Facebook. Титуляр на сметката е майка й Любка. След като дъщеря й беше избрана за кмет на района, тя прехвърли на нея фирмата си за транспортни услуги.

Иванчева обаче остава в ареста, чак след месеци може да поиска мярката й да се преразгледа.

"Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието. Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, като и за средства за гаранция", пише в призива, публикуван във Facebook страницата на Иванчева, цитиран от „24 часа“.

Инициаторите обясняват, че тъй като към момента няма яснота за точната сума, ако събраните средства надхвърлят нуждите за съдебни разходи и гаранция, те ще бъдат дарени за благотворителни каузи.

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха арестувани на 17 април.

В колата на дамите бяха открити 56 000 евро, а 14 000 - у посредника Дюлгеров. Според прокуратурата парите са искани и дадени от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде публикувано уведомление до заинтересовани страни във връзка с негов строеж в местността Камбаните.

Две инстанции на съда оставиха Иванчева в ареста. Тя ще може да поиска да я освободят под парична гаранция едва когато има нови обстоятелства по разследването.

Това вероятно ще се случи след няколко месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама