Защо "Семейство Симпсън" предлага перфектния микрокосмос на американското общество?

14:13, 29 апр 18 / Свят 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ще продължим да се опитваме да укрепим американското семейство. Да ги направят повече като Уолтън и по-малко като Симпсън“

Президентът Джордж Хърбърт Уокър Буш направи това обещание на Републиканската национална конвенция от 1992-та година в Хюстън, Тексас, докато се опитва да бъде преизбран, отбелязвайки, че дългогодишните създатели на карикатурите са общоприети с радост.

Симпсън вече бе атакувана от съпругата на Буш Барбара, която почина миналата седмица, като първата дама отхвърли шоуто като "най-глупавото нещо, което някога съм виждала" в едно интервю през 1990 година в списание People.

Повече от който и да е сериал в историята, „Семейство Симпсън“ се е превърнал в емблема за живота на Запада и много от героите, идеите и запомнящите се фрази са станали широко разпространени в модерния свят. Например героят Хоумър Симпсън е толкова популярен в световен мащаб, че името му се е превърнало в синоним на безграничната глупост – една от отличителните черти на героя.
Нещо, което е отличителна черта за американеца в лицето на много хора по света.

Самият град е мястото за цялата следвоенна Америка, очертавайки втората половина на 20-ти век чрез културните препратки, като се позовава и на пародиите, които изпълнява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама