Кметицата на "Младост" ще обжалва пред съда мярката си "задържане под стража"

08:00, 26 апр 18 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на район " Младост" Десислава Иванчева ще обжалва пред съда мярката си "задържане под стража". Адвокатите на Иванчева твърдят, че по подозренията за взимане на подкуп няма достатъчно доказателства. Според тях докато тече разследването кметицата и другите двама задържани трябва да са с мярка "подписка", а не в ареста. Нямало опасност да се укрият.

Апелативните спецмагистрати ще дали да оставят в ареста и  заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Спецсъдът остави тримата в ареста миналата седмица.

Те бяха задържани показно при спецакция на 17 април в центъра на София, след като бизмесменът Александър Ваклин подал сигнал, че му бавят уведомителните процедури за строеж. За да ги има сградите, според спецпрокуратура, Иванчева поискала 500 000 евро, а капарото било 70 000.

В същото време Столичният общински съвет ще гласува кой да заеме празния стол Десислава Иванчева. Очаква се това да бъде заместник-кметът по култура, образование и спорт Владимир Клисуров.

Той обаче ще дели задълженията си с архитект Румен Русев, който досега, като заместник-кмет, отговаряше за строителството в столичния район. Иванчева посочи именно него като инициатор на атака срещу нея, вследствие на която тя попаднала зад решетките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама