Адвокатът на Таскова: Тя съжалява, състоянието й не е добро

15:10, 24 апр 18 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не мярката за неотклонение ще реши изхода от делото. Нашата клиентка е заявила, че ако бъде призната за виновна, ще изтърпи каквото и да е наказание. В крайна сметка тя съжалява за това, което се е случило. Още е много рано да се правят изводи за това какво точно се е случило и дали само тя е причинила вредоносния резултат. Чисто юридически може би се касае и по-нататък следствието може би ще установи независимо съпричиняване. Тъй като чисто юридически според мен като шофьор, като юрист един автомобил с тегло 1000-1200 килограма, каквато е била нейната кола, трудно може да изтласка 12-тонен автобус, ако шофьорът на въпросния автобус не е извил волана чисто инстинктивно и да се е обърнал автобусът предвид високия си център на тежест. Според експерти, това ще стане, когато изготвят експертизата - тогава ще знаем истината", коментира адвокатът на обвиняемата Цвета Таскова - Николай Кокинов.

Човекът, който е пътувал с нея в колата, е категоричен, че
Таскова е държала волана с две ръце и че не е имало шум в колата, както се твърдеше по-рано. Той е казал още, че скоростта, с която е карала обвиняемата, е била висока.

Апелативният съд обаче подчерта, че в случая се касае за престъпление, извършено по непредпазливост, както и че това е първата регистрирана криминална проява на обвиняемата.

Припомняме, че Софийският апелативен съд наложи на Цвета Таскова мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 5000 лева. Според съда има риск обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление, но не и в степен за налагане на “задържане под стража”.

Пред съда Таскова каза, че много съжалява, няма намерение да се укрива и иска да съдейства на прокуратурата с каквото може. Адвокатът на обвиняемата каза, че състоянието на клиентката му не е добро. "Съдът е преценил гаранцията. Това момиче до момента няма никакви противообществени прояви. Не е добро състоянието ѝ като на всеки човек. Всеки шофьор рискува да стане причинител на катастрофа, никой не иска такова нещо, но на всеки може да се случи", каза защитникът на Таскова.

Катастрофата стана на 13-ти април на 27-мия километър на магистрала “Тракия”. Лекият автомобил, управляван от Цвета Таскова, се ударил в автобус на “Юнион Ивкони”. В инцидента загинаха шест човека, а други над 20 души, сред които и дете, бяха откарани в столични болници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама