Какво пише в бележките на Коми от разговорите му с Тръмп?

12:05, 20 апр 18 / Свят 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко седмици преди да накара бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин да подаде оставка, президентът Тръмп изразил безпокойство за умението му да прави преценки. Това се разбира от бележки, водени от бившия директор на ФБР Джеймс Коми, пише вестник "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

В 15-те страници се разказва за седем срещи между
Тръмп и Коми в седмиците и месеците преди директорът на ФБР да бъде уволнен през месец май 2017 г. Те включват разговор в "Тръмп тауър" за твърденията, че Тръмп е бил с проститутки в Москва, вечеря в Белия дом, на която Тръмп бил поискал от Коми да му бъде лоялен, и частен разговор в Овалния кабинет, в който президентът бил поискал от Коми да сложи край на разследването срещу съветника по националната сигурност Майкъл Флин за контактите му с Русия.

Записките на Коми са от негови разговори с Тръмп и описват събития, които бившият директор на ФБР представи на изслушване пред Конгреса и включи в неотдавна публикуваните си мемоари, посочи "Файненшъл таймс". Те са ключови доказателства в разследването дали Тръмп е възпрепятствал с действията си разследването за предполагаемата намеса на Русия в американската политика.

В една от записките се говори за притесненията на Тръмп от недоказаните твърдения, че е бил с проститутки при посещение в Москва през 2013 г. Тръмп неколкократно отрекъл това да е вярно и приканил Коми да му помогне да опровергае твърденията, като същевременно си спомнил, че руският президент Владимир Путин му казал, че Русия има най-хубавите проститутки.

В друга бележка Коми описва как Тръмп казал, че Флин "има сериозни проблеми със способностите си за преценка". Президентът обвинил Флин, че не му сигнализирал навреме за поздравително телефонно обаждане от световен лидер, заради което Тръмп върнал много късно обаждането, пише "Вашингтон пост".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама