Зимните ни курорти отчитат успешен сезон

11:55, 16 апр 18 / Общество Сподели в: 25 49
1

И трите най-големи зимни ски курорти у нас – Банско, Пампорово и Боровец – отбелязват увеличение на броя на туристите през изминалия сезон.

Според община Банско броят на посетителите през зимния ски сезон 2017/18 се е увеличил с 15% в сравнение с предходния сезон.

Пампорово, където ски сезонът приключи преди седмица, отчита 8% увеличение на туристите, докато в Боровец, само през март 2018-та година броят е с 10% по-висок, отколкото през март 2017-та година.

Общо 1,2 милиона туристи са посетили България от декември до март, 200 000 от които ски курортите, според доклад на Българската национална телевизия, цитирайки Института за анализ на туризма. Половината от посетилите зимните ни курорти са предпочели Банско.

Според доклада заетостта на леглата в Банско е 85%. Основните групи посетители на курорта са били българи, руснаци, молдовци, гърци и турци.

Докато ски сезонът в Банско завърши на 15 април, повечето хотели в курорта имат резервации за почивните дни през идните месеци. Очаква се посетителите да пристигнат по време на майските празници и през лятото за ежегодните музикални фестивали в Банско.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани