ЦРУ: Москва, Пекин и Пхенян се обединяват

11:54, 16 апр 18 / Политика Сподели в: 25 88
1

Колкото и да се стараеше Русия да се дистанцира от непредсказуемата КНДР, още по-непредсказуемият Запад я принуди да търси нови подходи.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е поканен в Москва, твърди американското разузнаване.

„Знаем, че Ким има покана да пристигне в Русия на преговори“, заяви на среща с пресата директорът на националното разузнаване на САЩ и координатор на дейността на всички 16 разузнаватели ведомства Даниел Коутс.

Други конкретни данни той не сподели, както и Външното министерство на Русия не публикува информация за конкретна покана към Ким Чен Ун.

Визита на Ким Чен Ум в Москва ще предизвика голям интерес, защото в края на март севернокорейският лидер извърши внезапна визита в Пекин. Срещата премина в обстановка на пълна секретност — фактът на преговорите бе потвърден една след заминаването на политика. Очевидно Пхенян търси покровителството на най-силните държави в света пред лицето на заплахата от страна на САЩ.
Две от най-големите икономики в Азия имат основание да си сътрудничат на фона на усилията на американския президент Доналд Тръмп да наложи наказателни мита и санкции върху техните страните.

Въпреки това продължават споровете около изключително лошото състояние на човешките права и ракетно-ядрената програма на КНДР.
Медиите говорят за война насочена към правителството. Тази война обаче няма да постигне целите си.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани