Асад: За възстановяването на Сирия са нужни 400 млрд. долара

17:28, 15 апр 18 / Икономика Сподели в: 25 52
1

Сирийският президент Башар Асад разкри пред среща с руска делегация по-рано днес, че за възстановяването на сирийската икономика и инфраструктура ще са необходими 400 милиарда долара, а процесът може да отнеме от 10 до 15 години.

"Репатрирането на инфраструктурата ще струва поне 400 милиарда долара, а за това се нужни от 10 до 15 години", заяви Асад по време на среща с руски парламентаристи, цитиран от руската медия „Спутник“

По време на срещата с пратениците на Москва сирийският президент казал, че не чака западни петролни и газови компании за работа в страната:
“Ние тук не чакаме западни компании, особено в областта на нефта и газа. Говорих за това с президента Путин в Сочи. Ние искаме тук да работят руски компании, надяваме се на тяхното бързо придвижване“.

Освен това Асад заявил, че би се радвал да може да използва руския опит при организиране на многопартийни избори в страната си.“Бихме се радвали да използваме опита в партийната и парламентарна работа на Руската федерация, особено при организацията на многопартийни избори.“

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети