Експертите у нас – разделени по темата за въздушните удари в Сирия

19:50, 14 апр 18 / Общество Сподели в: 25 159
1

Експертите у нас са разделени в коментарите си за въздушните удари. Според някои става въпрос за ограничени удари и знак към Света, че Тръмп не е близък с Русия, а според други – това е агресия от страна на Съединените щати, Великобритания и Франция.

Ранните удари в съботната сутрин остават в историята. Целите на ракетите бяха три, а посланията много.

Според арабиста и анализатор на Близкия Изток Владимир Чуков важно е да се знае защо ударите са точно днес. В негов анализ се казва, че ударите на САЩ, Великобритания и Франция са спазвали една червена линия – няма убит нито един руски войник или дипломат.

„Буквално днес пристига в Бейрут, след това ще отиде в Дамаск екипът на организацията за забрана на химическо оръжие. Предварително те нанасят удара. Не е  много ясно как ще се произнесат. В понеделник ще има заседание на британския парламент. Британската опозиция е против участието на британското правителство по този въпрос”, заяви Чуков.

Имаме плетница от нюанси и в отделните европейски столици по техните позиции. Интересна е позицията на Германия и Италия и тя е низ от политически и от икономически компоненти.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани