Цветанов се срещна с председателя на Холандската християндемократическа партия

21:44, 12 апр 18 / Политика Сподели в: 25 107
1

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със Сибранд Бума, председател на Холандската християндемократическа партия. Организацията е вторият по големина коалиционен партньор в правителството на министър-председателя от либералната партия Марк Рюте и част от семейството на Европейската народна партия.

На срещата бяха обсъдени приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, като Бума отбеляза положителните оценки за успеха на председателството, които получава като отзвук от свои колеги в изпълнителната власт в Холандия. Цветанов и Бума се обединиха около възможностите за засилване на парламентарния диалог между България и Холандия, особено в сферата на сигурността чрез по-интензивно сътрудничество между комисиите по вътрешни работи в парламентите на двете държави. "Необходимо е да продължаваме да изграждаме доверие помежду си като надеждни партньори, а ключът за това е активният диалог," заяви Цветанов.

В срещата участва и българският евродепутат Ева Майдел. Други обсъждани теми бяха актуални аспекти от дневния ред на ЕС, както и европейската перспектива за страните от Западните Балкани. В рамките на утрешния ден Сибрант Бума ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, по чиято покана е в България.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети