С традиционен веломаратон се открива Велосезон 2018 в Пловдив

08:30, 31 мар 18 / Спорт 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички любители на велосипеда са поканени от 10,30 ч. пред кметството в Пловдив за провеждане на традиционното шествие, с което се дава старт на Велосезон 2018 г. в пловдивския район "Тракия". И тази година в инициативата ще се включат изявени спортисти, сред които шампионките от Волейболен клуб „Марица“.

Колоната от велосипедисти ще се движи на изток по изградената велоалея от северната страна на булеварда и ще премине през кръстовищата на бул. „Освобождение” с улица „Минка Ботевска”; на бул. „Освобождение” с ул. „Княз Борис І“; на бул. „Освобождение” с ул. Съединение; входно-изходните артерии на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и бул. „Санкт Петербург“.

След това шествието ще продължи по велоалеята на южния тротоар на бул. „Санкт Петербург“, от където ще влезе в парк „Лаута“. Финалът е до барбекютата в „Лаута“, където ще бъде изградена сцена. 

Там за всички присъстващи са осигурени много забавления и награди. Те ще започнат в 11:00 часа и включват анимация за деца под 6 г., весели игри с велосипеди, тротинетки и ролери за деца от 6-13 г., отборни високоскоростни състезания с велосипеди за възраст над 14 г.

А броят на наградите е над 200, осигурени с подкрепата на генералния спонсор на събитието. 9 велосипеда, 2 тротинетки, 100 ранички, 100 спортни бутилки за вода, карти за фитнес и плуване ще бъдат раздадени чрез томбола на участниците във веломаратона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама