“Светът на Алиса” омагьосва малки и големи в Опера Пловдив (СНИМКИ)

18:30, 30 мар 18 / Култура 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танцово-музикалният спектакъл “Светът на Алиса” с премиера в Операта в Пловдив в събота от 17 ч. В мултимедийното представление за малки и големи по книгата на Луис Карол танцуват познатите ни герои Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар и останалите обитатели на Света на Алиса.

На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „ИКАР” за дебют. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни. 

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е любовта, която води момичето не само в нейния причудлив Свят, а и реалността. 

Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла.

Музиката на Асен Аврамов успешно ни разкрива необятния и нереален свят на Алиса, в който героинята намира Валето като свой приятел верен. Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама